Spellokal

Gilla oss:

Sundborns Teater, Kerstis Väg 3, 790 15 Sundborn|Epost: info@sundbornsteater.se

Sommaren 2018 års spelplats

Carl Larssons väg 3

Stora Hyttnäs

Sommaren  2018 spelade vi i ett stort tält i den bortre änden av Stora Hyttnäs vackra trädgård. Stora Hyttnäs är beläget i Sundborn bredvid Carl Larsson-gården. Ett autentiskt högborgerligt och orört sekelskifteshem. I anslutning till trädgården finns också ett vackert bibliotek som är inhyst i Stora Hyttnäs flygel. Den drivs av ideella krafter i byn och den är väl värd ett besök för sin fina och inbjudande miljö.


I pausen fanns en uteservering i den lilla trollskogen som ligger bakom Stora Hyttnäs.


"Ja, men det är förnuft i det, ty den som uppför sig såsom han var från bronsåldern skall väl leva i sin historiska kostym."

Vi är på turné

Just nu är vi på turné med Stenar i Fickan. För information om var och när vi spelar gå in på biljetter eller klicka här.

Dansbanan mitt i byn

NDBORNSTEATERSUNDBORNSTEATERSUNDBOR

Sommaren 2017 års spelplats

Dansbanan mitt i byn

Sommaren 2017 spelade vi i dansbanan på Grånäsvägen 5 bara ett litet stenkast från förra årets spelplats. Dansbanan är en åttakantig byggnad uppförd av ideella krafter vid 1900-talets början. Det sägs att den inköptes på andra sidan sjön Toftan och fraktades med båt till sin nuvarande plats. Den har sedan byggts till och förbättrats bland annat med stöd från Sundbornsprofilen Carl Larsson.


Vi lät dansbanans åttakantiga form skapa förutsättningarna för våran scen. Vi spelade i en manege i mitten med publikplatserna runt om och skapade på det sättet en teatral och inbjudande scen i direkt kontakt med publiken.


I pausen serverades fika och enklare mat som kunde avnjutas sittande vid Sundbornsåns strand.Sommaren 2016 års spelplats

Tvättstugan sommaren 2016

Sommaren 2016 spelade vi i den gamla tvättstugan på Grånäsvägen 5. Byggnaden ligger vackert belägen vid Sundbornsån och Sundborns fina dansbana. Många ortsbor har berättelser från när de som unga jobbade i tvättstugan med mangling och byk. I husets andra del ligger en bastu med en sedan 80 år tillbaka aktiv bastuförening för både damer och herrar.


Gamla bastuhus står på olika ställen i bygderna runt Sundborn och Svärdsjö. De var en viktig del i den nya folkrörelsen och för klivet ut ur fattigsverige.


Den intima lokalen gav en spännande inramning till 2016 års uppsättning av Hjärnornas Kamp. Och blev i samband med uppsättningen renoverad utvändigt av Sundborns badförening.


Många ortsbor gladdes åt den förut så förfallna byggnadens återuppståndelse.

Tillgänglighet


För handikappanpassning och tillgänglighet i lokaler under vår turne kontakta respektive arrangör eller sök information på deras hemsida om sådan finns. För tillgänglighet i våra egna lokaler se under inför besöket.