Medarbetare

Gilla oss:

Jon Karlsson är född och uppvuxen i Falun och det var också här hans teaterintresse föddes i tidig ålder efter att ha sett Dalateaterns barnuppsättningar. Han är grundare och initiativtagare till Sundborns Teater. Mellan 2000 och 2004 utbildade sig Jon på Teaterhögskolan i Malmö. Efter utbildningen har han jobbat på Dramaten fram till 2015 där man kunnat se honom i ett tjugotal föreställningar genom åren. 2016 var han tillbaka där allt en gång började, på Dalatetern i föreställningen "Måsen". Jon står för regi och ide i sommarens föreställning på Sundborns.

Foto: Sören Vilks

NDBORNSTEATERSUNDBORNSTEATERSUNDBOR

Sundborns Teater, Kerstis Väg 3, 790 15 Sundborn|Epost: info@sundbornsteater.se

Foto: Ida Åhlen

Mattias Åhlén är född i Uppsala och uppväxt i byn Storvreta en mil utanför. Efter genomförd värnplikt flyttade han till Göteborg för att läsa kursen Dramatik. Detta blev startskottet på ett nytt liv som fört honom runt i Sverige. 2006-2010 utbildade sig Mattias på Teaterhögskolan i Malmö. Före och efter utbildningen har han arbetat på ett flertal teatrar, stora som små, framförallt i Malmö, Stockholm och Göteborg. Under våren 2016 har han medverkat i Dalateaterns föreställning "I skuggan av Falubränderna". Han medverkar också i den kritikerrosade filmen "Nånting måste gå sönder".

Gum Viktor Ohlsson är född i Mora men bor sedan några år tillbaka i Falun där han frilansar som ljudproducent och ljudtekniker. Han vann pris för årets Interaktiva Ljud och Musikproduktion på Dalecarlia Music Awards 2014 för ljudet och musiken till spelet Fabula Mortis. För närvarande är han aktuell med det storsäljande spelet Scrap Mechanic. Viktor var den  kreativa kraften bakom teaterns ljud och ljus i Sundborns Teaters första tre föreställningar. Sedan våren 2018 arbetar han som teknisk producent på Västmanlands Teater.

Foto: Sören Vilks

Myra Neander är född och uppvuxen i Hälsingland i den lilla byn Bjuråker. Teaterintresset började som 12-åring med ett flitigt engagemang i den lokala ungdomsteaterföreningen och fortsatte sedan med teaterlinje på gymnasiet och Musikteaterlinje på Folkhögskola. 2009 kom Myra in på Teaterhögskolan i Stockholm och sedan examen 2012 har hon frilansat och jobbat med på olika teatrar runtom i Sverige, bla Folkteatern i Gävle, Dramalabbet i Stockholm och Teater Martin Mutter i Örebro. Hon har även gjort inläsningar för Radionovellen, gått en 30p kurs i filmskådespeleri på STDH och tagit fördjupningskurser inom Clown i Paris för Philippe Gauliere.


Foto: Jennifer Drotz Ruhn

Alexandra Drotz Ruhn är uppvuxen i Täby och flyttade efter gymnasiet till Göteborg för att studera vid Performing Arts School och bli musikalartist. Men efter ett år insåg hon att det var skådespeleriet som låg henne varmast om hjärtat och efter Skara Skolscens teaterutbildning blev det Teaterhögskolan i Malmö. Därefter har Alexandra arbetat som skådespelare, musikalartist och koreograf runtom i Sverige, bl a på Dramaten, Teater Galeasen, Malmö Opera, Västerbottensteatern, Västmanlands teater, Örebro länsteater och Riksteatern. Alexandra har även läst in ett stort antal ljudböcker för Storytel.

Sara May Kahl är född och uppvuxen i Falun. Efter grundskolan flyttade hon till Uppsala för att gå fotogymnasiet där. Ett kreativt yrkesval har alltid varit ett Fokus för Sara. Senare utbildade hon sig till snickare och efter tio år i branschen är hon sedan en tid egenföretagare med inriktning mot hållbart byggande/byggnadsvård, konst och media. Hennes konstverk har bland annat synts på Falun walk of art, VM och Dalarna Modern. Hon fick 2011 ta emot Sveriges första kvinnliga hantverkarstipendie och är i sommar aktuell som snickare i SVTs Gokväll samt i tidningen Allt om trädgård. Hon har tidigare arbetat med scenografi till musikvideor men tar nu klivet till teatern som scenograf till vår föreställning av Hjärnornas kamp.