STENAR I FICKAN

Broadwaysuccén till Dalarna


Marie Jones pjäs stenar i fickan har gjort succe världen över och nu äntligen har den kommit till Dalarna. Pjäsen tar ett både allvarligt och komiskt grepp på frågor om polarisering mellan landsbygd och storstad, om känslan av utanförskap på landsbygden, om vem som har tolkningsföreträde och om rätten till din egen berättelse. I Sundborns Teaters uppsättning förflyttas handlingen till Dalarna och Sverige 

STENAR I FICKAN

Av Marie JonesSpelschema

Datum

Tid

Plats

Boka

Fre 7 juni 2019

19:00

Ateljé Y 


Yttersätra 49, Stora SkedviLör 8 juni 2019

19:00

Ateljé Y Yttersätra 49, Stora Skedvi


Sön 9 juni 2019

17:00

Ateljé Y Yttersätra 49, Stora Skedvi


Tisdag 16 juli 2019

19:00v

Capellet Söderbärke 

Fre 2 augusti 2019

19:00

Ateljé Y Yttersätra 49, Stora Skedvi


Lör 3 augusti 2019

19:00

Ateljé Y Yttersätra 49, Stora Skedvi


Sön 4 augusti 2019

17:00


Ateljé Y 


Yttersätra 49, Stora Skedvi

Utifrån pjäsen Stenar i fickan vill vi i år belysa och diskutera polariseringen mellan storstad och landsbygd. Vi lever i en tid där geografiska områden ställs mot varandra som om de inte kunde samexistera. På ledarsidor i våra tidningar förklaras landsbygden som skräpytor samtidigt som landsbygdens förespråkare hävdar att landets rikedomar utvinns ur landsbygden men fördelas i storstaden. Med både allvar och humor vill vi undersöka det utanförskap som skapats utanför de urbana bubblorna. Ett utanförskap som kanske driver vissa att politiskt röra sig mort missnöjespartier där de känner sig sedda. Vi vill utforska nationell kulturell appropriering där landsbygden får klä skott för både romantiska och fördummande fördomar. Ett samhälle som skapar en ide om A och B-lag. Där människor i periferin drabbas av mindervärdeskänslor. Pjäsens natur inbjuder till en teaterlek där många roller spelas av några få. En lek med våra fördomar både mot storstadsmänniskan och lantisen. Med hjälp av musik och folkdans görs bilden ännu tydligare.

Stenar i Fickan

Vad händer när det stora filmbolaget kommer till en liten by i Dalarna för att spela in film. Vems berättelse är värd att berätta och kan man bli som en statist i sitt eget liv? Följ med på den allvarligt roliga berättelsen om vägen till självkänsla och egenvärde för den lilla människan i periferin.

Gilla oss:

NDBORNSTEATERSUNDBORNSTEATERSUNDBOR

Sundborns Teater, Kerstis Väg 3, 790 15 Sundborn|Epost: info@sundbornsteater.se